Скоби и Котви

Служат за обтягане на телове и метални въжета, и за закрепване на конструкции и стабилизирането им към земята

Голяма Котва

Котвите се използват за закрепване на конструкциите и стабилизирането й към земята. Завиват се или се закопават в почвата на определената според размера им височина, като за надземната й част се свързват други елементи от конструкцията. Изработват се с дължина от 70 до 160 см в зависимост от нуждите на клиента, и с различна дебелина на арматурната стомана и заварения за нея диск.

Лозарски Котви

Котвите се използват за закрепване на конструкциите и стабилизирането й към земята. Завиват се или се закопават в почвата на определената според размера им височина, като за надземната й част се свързват други елементи от конструкцията. Изработват се с дължина от 60 до 120 см в зависимост от нуждите на клиента, и с различна дебелина на арматурната стомана и заварения за нея диск.

Котва за камък Мибу17

Лесна за монтаж котва, набива се в земята с помощта на шиш. Окомплектова се с кербовано стоманено въже, примката на което остава надземно.

Противопотъваща Планка

Монтират се в основата на крайните наклонени бетонови колове, като спомагат за допълнителното им стабилизиране във всички посоки.

Скоби U-образни Големи

Поставят се на котви, или на други скоби, като служат за обтягане на стоманени въжета или тел. В тялото на скобата се монтира шестограм с отвор, в който се поставя въжето. След това се притяга ръчно с инструмент и се закопчава с друг елемент от скобата – контра, която заключва шестограма обратно на посоката на навиването му. Биват единични, двойни и тройни.

Скоби U-образни Малки

Поставят се на котви, или на други скоби, като служат за обтягане на стоманени въжета или тел. В тялото на скобата се монтира шестограм с отвор, в който се поставя въжето. След това се притяга ръчно с инструмент и се закопчава с друг елемент от скобата – контра, която заключва шестограма обратно на посоката на навиването му. Биват единични, двойни и тройни.

Скоби Квадратни

Изработени са с размера на сечението на предлаганите от нас бетонови колове – 7х8 и 9х9.5. Монтират се на коловете и служат за обтягане на телове по редовете на насажденията. Шестограма, който се монтира в скобата може да обтяга един или тва тела едновременно. Друг елемент от скобата е контрата, която заключва шестограма, обратно на посоката на завиването му.

Скоби П-образни

Служат за захващане на въжета в горната част на бетоновите колове 7х8 или 9х9.5, чрез притягане на планката, посредством гайки. Към П-образната скоба може да се монтира и морсета.

Обтегач за Бетонов Кол

Монтира се на бетоновите колове 7х8 и служи за обтягане на телове по редовете на насажденията. Може да обтяга един или тва тела едновременно. След изпъването на теловете се заключва с контрата.

Обтегач за Метален Кол

Монтира се на металните колове и служи за обтягане на телове по редовете на насажденията. Може да обтяга един или тва тела едновременно. След изпъването на теловете се заключва с контрата.

Обтягаща Скоба за Дървен Кол

Монтира се на дървен кол и служи за обтягане на телове по редовете на насажденията. Може да обтяга един или тва тела едновременно. След изпъването на теловете се заключва с контрата.

Скоба Подпорна

Захваща се за бетонов кол 7х8, като към него се допира друг такъв, но по-къс и под наклон, за да осигури вертикалното положение на първия , а подпорната скоба не позволява приплъзването им.

Пружинна Скоба с Две Уши

Използва се при лозови насаждения, като се прикрепя за бетонов кол, а през отворите й се прекарва двойка тел.

Пружинен обтегач

Използва се при лозови насаждения, като чрез него опорните телове постигат  постоянно обтегнато състояние. Захваща се за бетонов кол 7/8, а двойката телове се захващат за обтегача чрез грипъли.Има два варианта за редове до  100 метра и редове над 100 метра.

Скоба за Лозя с Контра

Използва се при лозови насаждения, за бетонов кол, а през отворите й се прекарва двойка тел. Контрата осигурява притягането й за кола.

Скоба Раздалечителна за Бетонов Кол

Използва се при лозови насаждения, като през нея минава двойка тел, като разстоянието между тях може да бъде регулирано.

Скоби Раздалечителни за Метален Кол

Използват се при лозови насаждения на метални колове. Могат да бъдат закопчаващи или не.

Скоба за Дървен Кол

Закопчаваща скоба за двойка тел при лозята, която се закрепва към дървен кол.

Скоби Пружинни Единични

Служат за закрепяне на телта към бетонов кол.

Скоби за Капково

Закачат се за основната тел по реда, като функцията им е да „държат“ капковия маркуч.

Скоба обтяжна F

Обтяга тел по редовете, като ръчно тя се омотава по скобата, след което се заключва за нея.

Скоба S-образна

Служи за връзка между щипка, държаща мрежа и тел, осигуряваща изпънатото положение на мрежата на крайни редове при противоградушкови системи.

Скоба за Индивидуално Колче

Придържа забитото в земята индивидуално колче в горния му край за основната тел.

Скоба за Клони

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec sem neque, mattis vitae mauris at, molestie egestas magna. Duis et libero ut mauris

Скоби-Морсети

Свързват стоманени въжета едно за друго, или за друг елемент с кръгло сечение. В различни размери, според дебелината на свързваните елементи.